Rijbewijs halen in Veenendaal? Rijschool SEE

Wil jij je rijbewijs halen en vind je ontspannen rijlessen en met plezier in de auto stappen ook een goed idee? Maar wil je wel zo snel mogelijk je rijbewijs halen? Bij Rijschool SEE in Veenendaal kun je kiezen voor de rijopleidingen RIS en 2toDrive. Ook heb je de mogelijkheid om via iTheorie jezelf voor te bereiden op je theorie-examen.

Rijbewijs halen met de RIS-methode, Rijopleiding in Stappen

Bij RIS draait alles om bewust, veilig, verantwoord én met plezier leren autorijden. De methode wordt aangeraden door het CBR, en heeft als grote voordeel dat je lessen heel gestructureerd zijn. Voor iedere les ligt er een lesplan voor je klaar die als leidraad wordt gebruikt. Je leert onderdeel voor onderdeel autorijden. Het grote voordeel hiervan is dat je niet op tien dingen tegelijk hoeft te focussen. Heb je het ene onderdeel goed onder de knie, dan ga je door met het volgende. Dit geeft rust en zorgt voor goede rijvaardigheden. Zo kun jij snel maar verantwoord je rijbewijs halen.

Het slagingspercentage van de RIS-opleiding ligt 10 tot 20 procent hoger dan een gewone rijopleiding. Hoe lang de opleiding duurt en hoeveel lessen je nodig hebt is erg persoonlijk. Praktijkexamen doe je als je er klaar voor bent. Bij de één is dat wat eerder dan bij de ander.

Rijbewijs halen veenendaal - Rijschool SEE

RIS-modules, de volgorde van de RIS-rijopleiding

De lesplannen binnen de RIS-opleiding zijn opgedeeld in vier modules:

 1. De auto bedienen en beheersen
 2. Makkelijke acties en verkeerssituaties
 3. Moeilijke acties en verkeerssituaties
 4. Veilig en verantwoord rijden, bijvoorbeeld bij gladheid

RIS-toetsen

Tijdens de RIS-rijopleiding doe je 4 praktijktoetsen. De eerste twee toetsen doe je bij Rijschool SEE en bij je eigen instructeur. De derde toets wordt afgenomen door het CBR en de vierde toets is je officiële rijexamen. De eerste drie toetsen zijn niet alleen leerzaam, ze geven je ook alvast een goed beeld van hoe een praktijkexamen in z’n werk gaat. Hiermee zorg je voor een goede voorbereiding.

TIP! Om je praktijklessen vlot te laten verlopen kun je het beste eerst je theorie-examen halen. Hierdoor ga je beter voorbereid de weg op en kun je bepaalde verkeerssituaties al beter inschatten. Bovendien helpt het als je de verkeersregels kent! Zo hoef je alleen te focussen op autorijden.

Gericht op jouw persoonlijke voortgang, geen standaard boekje!

Er wordt gewerkt met een persoonlijke leerlingkaart. Op deze kaart wordt bijgehouden hoe ver je bent met je rijopleiding en welke vaardigheden al voldoende ontwikkeld zijn. Op de kaart staan ook de punten waar je nog aan moet werken omdat ze extra aandacht verdienen. Je ontvangt altijd feedback van de rijinstructeur, zodat je je goed kunt voorbereiden op de volgende les.

2toDrive, autorijles vanaf 16,5 jaar

2toDrive is een initiatief van de branche en de overheid om de verkeersveiligheid te vergroten. Wanneer je jongeren onder begeleiding laat rijden kunnen zij onder relatief veilige omstandigheden rijervaring opdoen. Het doel van het initiatief was om het aantal ongelukken waarbij jongeren betrokken waren, te verkleinen.

Bij 2toDrive kun je al starten met lessen vanaf 16,5 jaar. Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen doen en vanaf je 18e verjaardag mag je zelf de weg op.

Is 2toDrive iets voor jou?

 • vanaf 16 jaar: je mag je theorie-examen gaan halen
 • vanaf 16,5 jaar: je mag rijlessen gaan volgen en een tussentijdse toets afleggen bij het CBR
 • Ben je 17 jaar? Dan mag je nu het praktijkexamen afleggen!
 • Ben je 18 geworden? Dan mag je nu zelfstandig de weg op!

En in de tussentijd rijd je met een coach!

Haal jij op je 17e je rijbewijs, dan mag je meteen de weg op samen met een begeleider. Je kunt dus direct aan het verkeer deelnemen, maar tot je 18e zit er altijd iemand (met een rijbewijs!) naast je. Deze personen geef je door bij het RDW en zijn vanaf dit moment jouw ‘begeleiders’. Zij krijgen van het RDW een begeleiderspas toegestuurd. Zorg dat je deze op tijd aanvraagt!

2toDrive in combinatie met RIS

Bij Rijschool SEE combineren we 2toDrive met de RIS-rijopleiding.

 • bekijk de lespakketten
 • direct inschrijven

(Wij raden RIS aan. Mocht je om wat voor reden dan ook geen lessen volgens de RIS-methode willen volgen, dan kunnen we natuurlijk op een andere manier aan de slag. Vraag dan naar de mogelijkheden door contact op te nemen.)

iTheorie

Theorielessen met iTheorie zijn erg leerzaam én leuk om te doen! iTheorie is een complete, digitale theorie-opleiding. Je krijgt een compleet digitaal theorieboek, maar liefst 50 theorie-examens om te oefenen, lesfilms over gevaarherkenning en instructiefilms voor de praktijkles.

 • Compleet digitaal theorieboek met de 25 CBR hoofdstukken
 • 25 deeltoetsen na elk hoofdstuk
 • 50 complete theorie-examens zoals deze bij het CBR worden afgenomen
 • Lesfilms voor gevaarherkenning
 • Instructiefilms voor de praktijklessen
 • Geschikt voor dyslexie: alles kan worden voorgelezen
 • Complete verkeersbordenbijlage
 • Gratis herhalingscursus (alle theorie-examens nogmaals)

Rijbewijs halen? Meld je aan voor rijlessen bij Rijschool SEE?

Neem contact op voor het maken van een afspraak of bel 06 38 030 196 voor meer informatie!